MTR Express-tåg döpt på Stockholms central

"Royal Roger" Lundgren döper Estelle-tåget- Foto: Jay Veesualz

Fick namnet Estelle

För sex år sedan döptes en liten prinsessa till Estelle, på onsdagen fick ett rött snabbtåg samma kungliga namn. Under pompa och ståt, och med många välbekanta ansikten som vittnen, döptes ett ännu MTR Express-tåg på Stockholms Central, detta efter att allmänheten fått rösta fram det populäraste namnet.

Dopceremonin inleddes med tal och mingel i den anrika Kungliga väntsalen och fullbordades när hovexperten ”Royal Roger” Lundgren namngav tåget och lät champagnen flöda utefter sidorna på loket, där namnet Estelle nu lyser i vitt.

– Att döpa ett av våra snabbtåg till ett kungligt namn är naturligtvis en stor ära och glädje, säger Peder Osterkamp, kommersiell chef på MTR Express.

Roger Lundgren höll ett uppskattat tal om Estelle och om släktens Bernadottes starka kvinnor. Efter det ombads gästerna bege sig mot spåret, där MTR Express-tåget rullade in för att få sitt namn.

Så genomfördes själva dopet till åskådarnas jubel och punktligt rullade Estelle ut på spåret på sin jungfrufärd. Så nu får snabbtågen Ingvar, Glenn och Trainy McTrainface sällskap på rälsen mellan Stockholm och Göteborg.