Rail.One inviger rekordstor sliperfabrik i Tyskland

Den 35 000 kvadratmeter stora anläggningen i tyska Aschaffenburg kommer att producera upp till 3500 sliprar per dag. Tillverkningen genomförs i form av treskiftarbete. En stor del av arbetet görs dock av robotar och arbetsprocessen sker automatiskt. Foto: Rail.One.

Företaget Rail.One startade nyligen en av Europas största anläggningar för tillverkning av betongsliprar för järnvägsnät.

Fabriken som ligger i Aschaffenburg i Bayern kommer att kunna leverera upp till 600 000 betongsliprar per år, främst för kunder i Tyskland.

Betongsliprar väger omkring 270 kg/st., vilket omöjliggör manuell hantering. I Tyskland finns en extra kraftig modell för stambanor (godkänd för t.ex. 21 ton axel last för hastigheter upp till 200 km/h eller 20 ton upp till 300 km/h) som väger hela 380 kg/st., typ B70.

Anläggningen har en lagringskapacitet på 120 000 järnvägssyllar. Fabriken har två interna järnvägsstationer, av vilka båda två kan ge plats åt 20-22 järnvägsvagnar.

Drygt 50 anställda kommer att arbeta i produktionen och administrationen på fabriken, som kompletterar Rail.Ones andra tyska anläggningar i Coswig (Sachsen), Kirchmöser (Brandenburg) och Neumarkt (Bayern).

Källa: IRJ