Bombardier levererar 40 regionaltåg till Västtrafik

Foto: Bombardier

Kontrakt värt cirka 3,8 miljarder kronor

Bombardier Transportation har tecknat ett kontrakt med Västtrafik för att leverera 40 höghastighets elektriska multipeltåg för att tillgodose en växande regional trafik i Sveriges region Västra Götaland. Beräknade intäkter för detta kontrakt är cirka 3,8 miljarder kronor som inkluderar en option för 60 extra tåg. Leveransen är planerad att börja 2021.

Lars Holmin, styrelseordförande i Västtrafik, kommenterar:

– Sedan Västtrafik bildades 1999 har tågföretagen mer än fördubblats. Vi utmanas kontinuerligt för att möta målet om 135 000 resor per dag i länet. Vi ser en stadig ökning av antalet tågpassagerare och vi är på rätt väg. De nya tågen kommer att bidra till ännu mer attraktiva resor för våra kunder.
 

– Vi är stolta över att stödja Västtrafiks insatser för att möta en högre efterfrågan på kollektivtrafik. Vårt långsiktiga samarbete med Västtrafik, som stöds av våra depåer  i Sävenäs och Falköpings har lagt grunden för att utforma det nya tåget. Vi vill stödja regional tillväxt genom att erbjuda den perfekta mobilitetslösningen som säkerställer bekvämligheten och enkelheten för varje resa, säger Marina Sundman, försäljningschef, Bombardier Transportation.