Indiana satsar 125 miljoner dollar på järnvägssäkerhet

Diesellok från Indiana Railway Company. Foto: kredit : Indiana Railway Company

Delstaten Indiana i USA har initierat ett nytt stödprogram, med namnet Local Trax, som syftar till att uppmuntra partnerskap mellan den federala staten, lokala myndigheter, privata företag och järnvägar för att öka säkerheten, förbättra rörligheten och förbättra livskvaliteten.

Indianas järnvägssäkerhet, som under senare år har fått ett skamfilat rykte på grund av flera olyckor, ska förändras till det bättre med hjälp av ett bidragsprogram på 125 dollar.

Indianas Transportministerium (INDOT) har meddelat att minst 125 miljoner dollar kommer att ställas till förfogande för högprioriterade järnvägssäkerhetsprojekt.

Projekten måste ha inverkan på järnvägar inom hela delstaten för att kunna ta emot medel via ämbetsverkets nya bidragsprogram "Local Trax", med hänvisning till räls, track.

Local Trax tillhandahåller statliga fonder för Indianas städer, byar och län, som är intresserade av att bygga och utveckla säkrare järnvägsövergångar, plankorsningar och andra säkerhetsförbättringar vid platser där järnvägen korsar lokala vägar.

- Local Trax är ett innovativt tillvägagångssätt för infrastrukturfinansiering som skapar ett partnerskap mellan staten och samhällen som är villiga att förbättra sina lokala vägar och banavsnitt, sade guvernör Eric. J Holcomb.

Han ansåg att eliminering av obevakade planövergångar vid lokala vägar gör vårt transportnät säkrare, minskar trängseln och förbinder våra samhällen bättre tillsamman.

INDOT kommer att börja acceptera projektförslag från lokala myndigheter i maj 2018. Local Trax kräver att lokala myndigheter tillhandahåller endast 20 procent av finansiering för markförvärv och byggande med staten som står för de övriga 80 procenten.

- Tack vare Guvernör Holcoms plan för nya bevakade plankorsningar, övergångar och stöd från statliga lagstiftare kan Indiana investera i infrastruktur, både motorvägar och lokala vägar, i en omfattning som inte har förekommit tidigare i vår delstats historia, säger INDOT-kommissionären Joe McGuinness.

​​​​​​​Enligt honom kommer Local Trax att styra nödvändiga medel till högprioriterade lokala järnvägsprojekt, vilket förbättrar rörligheten och livskvalitén i hela samhället.

Källa: Global Railway Review