Inlandsbanans vd nominerad till ”Årets samhällsbyggare”

Peter Ekholm, vd Inlandsbanan AB. Foto: Inlandsbanan

Inlandsbanans vd Peter Ekholm har i och med sitt idoga arbete för en upprustning av Inlandsbanan blivit nominerad till Årets samhällsbyggare i Dagens opinions årliga utmärkelse Årets Opinionsbildare.

Juryn som tagit fasta på att Inlandsbanan samlat många aktörer och kommit igång konkret i ett omfattande infrastrukturprojekt motiverar nomineringen med; för att ha sett möjligheten att utveckla ”granruskbanan” till en transportlösning för svensk basindustri, samlat 19 kommuner runt projektet och hittat alternativ finansiering bortom Trafikverkets infrastrukturplan.

–Jag är väldigt glad för nomineringen och den visar att vi arbetar för att göra skillnad för inlandet på riktigt, säger Peter Ekholm vd Inlandsbanan AB.

Kriterierna för Årets samhällsbyggare lyder – till den samhällsbyggare som under året brutit ny mark eller presterat utöver det vanliga när det gäller hållbara, långsiktiga, konkreta och innovativa insatser inom samhällsutveckling.

– Genom det arbete vi hittills gjort har vi kommit fram till att det går att skapa en modern järnvägslänk till nytta för inlandet och hela Sverige på rekordtid, säger Peter Ekholm.

Vinnarna utses på en gala på Fotografiska i Stockholm 13 mars med start 17.30.