Spårteknikföretaget Vossloh Nordic ger högst lön i Ystad

Vossloh utvecklade nyligen en dilatationsskarv som tillåter betydligt högre hastigheter över Hell järnvägsbro än tidigare. Uppdraget är en del av moderniseringen av dilatationsskarvar i Norge som Vossloh deltar i. Foto : Vossloh

Hemsidan Creditsafe har undersökt vilka företag som ger högst lön i varje kommun. För Ystads kommun är vinnaren tillverkaren av järnvägsutrustning Vossloh Nordic Switch Systems AB Snittlönen för de 155 anställda är 496 000 kronor per år, eller drygt 41 000 kronor i månaden.

Företaget är världsledande inom spårväxlar och spårteknik, och arbetar med att skapa och underhålla höghastighetsväxlar för tåg.

Till skillnad från de andra kommunerna har vinnaren i Ystad en ganska låg snittlön. På den nationella rankingen gällande lönerna kommer företaget på plats 100.

Vossloh AG är ursprungligen en tysk tillverkare av järnvägsinfrastruktur och lokomotiv. Bolaget, som är baserat i Werdohl i Westfalen, har 4700 och en omsättning på 1,2 miljarder euro. Företaget inkluderar den tidigare Maschinenbau Kiel

Källa: 24Ystad