Entreprenörerna utvalda för arbetet på Londons East London-linje

Den 1 april startar omfattande underhållsarbeten på Londons Overground East London-linje. Foto: Wikiwand, kredit, Overground Line

Från och med den 1 april 2018 börjar Cleshar Contract Services Limited ett omfattande underhållsarbete på Londons Overground East London-linje. 

Företaget Transport för London (TfL) har gett Cleshar Contract Services Limited i uppdrag att ta över underhållsarbetet. Det nya kontraktet, som gäller från och med den 1 april 2018, innebär att befintliga anställda hos det konkursdrabbade  företaget Carillion kommer att överföras till Cleshar med skyddade villkor. Fram till överlämningsdatumet tillhandahåller TfL garantier för fortsatt arbete och löner för Carillions personal.

- Jag vill ge mitt uppriktiga tack för alla anställdas fortsatta engagemang och professionalism under denna osäkra tid och vi är glada över att vi kommer att kunna säkra en väg framåt genom detta kontrakt, och att vi kunde hitta en bra lösning för företaget Carillons drabbade anställda, säger Jonathan Fox, TfL: s Direktör för järnvägs- och sponsrade tjänster.

Det överenskomna avtalet bidrar till att London Overground-tjänster mellan Highbury & Islington och New Cross Gate fortsätter att fungera som vanligt.

Källa: Global Railway Review