Trafikstart för MTR Express morgontåg från Alingsås och Skövde

Ny morgonavgång från Alingsås och Skövde med MTR Express startar i februari 2017. Foto: MTR Express

Måndagen den 5:e februari är det premiär för MTR Express tidiga morgonavgång från Alingsås och Skövde med ankomst 08.48 i Stockholm. "Därmed bryts SJs monopol på resande från Alingsås och Skövde med ankomst innan nio till huvudstaden och MTR Express hoppas på ett stort intresse bland affärsresenärer", skriver tågbolaget i ett pressmeddelande. 

– Äntligen är det dags för premiär för denna avgång som gör att resenärer i Skövde och Alingsås kan sova en halvtimme extra jämfört med SJs avgång och ändå komma fram i god tid innan mötet klockan nio, säger Peder Osterkamp, kommersiell chef på MTR Express.

MTR Express tåg kommer att avgå en halvtimme senare än SJs morgontåg, dvs. 05.57 från Alingsås, 06.47 från Skövde och vara framme kl. 08.48, i god tid innan resenärernas 9-möten i Stockholm. På grund av banarbeten avgår tåget på måndagar i februari men från mars på måndag, tisdag och onsdag varje vecka.

– Invigningen av vårt första tåg till Alingsås i december hade stor uppslutning och vi har hittills haft snabb tillväxt från The Capital of Fika. Tillsammans med vårt nya enkla lojalitetsprogram hoppas vi att ännu fler affärsresenärer från Alingsås och Skövde väljer oss för sina resor till huvudstaden, säger Peder Osterkamp.

MTR Express lanserade sin snabbtågstrafik mellan Stockholm och Göteborg i mars 2015. Skövde har funnits med som ett av stoppen sedan trafikstart medan Alingsås började trafikeras den 10 december 2017. Från den första februari lanserar MTR Express sitt lojalitetsprogram clubXpress som snabbt ger bra bonus på resor till och från Stockholm.