Så påverkas kollektivtrafiken i Göteborg under EU-toppmötet

Spårvagnslinje 5 är en av flera linjer som kommer att påverkas när Polisen spärrar av den 15-17 november. Foto: Eddie Löthman

Det blir stora störningar i kollektivtrafiken den 15-17 november när ett EU-toppmöte arrangeras i Göteborg. Resenärer uppmanas vara ute i god tid och räkna med förseningar. Det skriver Västtrafik i ett pressmeddelande.

EU-toppmötet som äger rum i Eriksbergshallen i Göteborg den 17 november förväntas ge störningar i trafiken under flera dagar. Trafikomläggningar påverkar buss-, spårvagns- och färjetrafiken i Göteborg. Även den anropsstyrda trafiken med färdtjänst och sjukresor påverkas.
— Vi drar inte in några linjer, men ett antal hållplatser dras in och en del turer tar andra vägar. Rådet till våra resenärer är att vara ute i god tid och att hålla sig uppdaterade via vår hemsida, säger Sven-Erik Holta, trafikplanerare på Västtrafik.

Mellan den 15-17 november spärrar Polisen av två områden för all trafik, runt Gothia Towers och runt Eriksberg.
Den 16 och 17 november påverkas trafiken också av att Polisen ska eskortera ankommande delegater till Gothia Towers på torsdag eftermiddag/kväll och från Eriksbergshallen på fredag eftermiddag Det kan innebära flera tillfälliga avspärrningar och stora förseningar i trafiken.
— Det kan bli rejält krångligt att ta sig fram och förändringar kan ske med mycket kort varsel. Vi kommer att ha informatörer och trafikledare ute vid berörda hållplatser för att hjälpa våra kunder och förare att ta sig fram så smärtfritt som möjligt, säger Sven-Erik Holta.