Softil utrustar Sydkoreas nya höghastighetståg med BEEHD - teknik

KTX - vid korenska huvudstaden Seouls centralstation. Foto: Wikipedia, kredit. Jpatokal

Sydkoreas nya höghastighetståg sätts in i trafik inför 2018-års vinterolympiad i Pyeongchang.

Teknik, designad av världens ledande IP-kommunikationsutvecklare Softil har valts ut för en mängd kommunikationsterminaler längs den nya höghastighetstågsträckan, som kommer att användas för transporterna under vinterolympiaden.

Softils prisbelönta BEEHD- mjukvaruutvecklingspaket valdes av Hoimyung Corporation, vars affärsgren omfattar grossistdistribution av diverse industriprodukter.

BEEHD-klientramen erbjuder chipsetleverantörer, enhetstillverkare, systemintegratörer och tjänsteleverantörer enout-of-the-box IP-baserad röst och videobaserad (V2oIP) kommunikationslösning lämplig för alla plattformar.

Med intuitiva och flexibla API kan utvecklare enkelt förbättra sina applikationer med standardbaserade SIP- och H.323-samtal, närvaro och snabbmeddelanden.

Den nya linjen tillåter tåg att färdas upp till 300 km i timmen från Seoul Incehon Airport direkt till Pyeongchang på 69 minuter och sedan till Olympic Gangneung i lägre hastighet mindre än på två timmar - vilket är bara hälften av tid det tar idag och 2,5 timmar om man färdas med bil.

Mjukvarupaketet kommer att användas för att konstruera "nästa generations 3GPP MCPTT-standardkompatibla push-to-talk-kommunikationsterminaler".

- Sydkoreas nya höghastighetssträcka för samman några av de mest avancerade teknologier som finns idag, anser Kelvin Soh, chefstekniker för Hoimyung ICT.

- Vårt beslut att använda Softils BEEHD-teknik för att bygga nya generations kommunikationsterminaler var väldigt enkelt. Inget annat kom ens i närheten, underströk Soh.

Pierre Hagendorf, Softils verkställande direktör, tillade: "Softils uppdrag bidrar till bättre global kommunikation och och interagrering.”

- Vi är stolta över att vår BEEHD-teknik kommer att ligga till grund för Pyeongchang 2018-års vinterolympiad och även för framtida utmaningar, sade Hagendorf.

Källa: Softil