Trafikverket informerar lokalt om järnvägssträckan Göteborg-Borås

Borås Centralstation. Foto: Christer Wiik

Trafikverket planerar en dubbelspårig järnväg för höghastighetståg och snabba regionaltåg mellan Göteborg och Borås. Vad händer nu i planeringen av den nya järnvägen. Det berättar Trafikverket när myndigheten gästar Härryda kommuns informationsmöte den 16 oktober.

Sträckan Göteborg–Borås är ett av Sveriges största pendlingsstråk och dagens enkelspåriga järnväg räcker inte till. Med dubbelspår, byggt för hastigheter upp till 320 km/timme, kan restiden mellan Göteborg och Borås kraftigt förbättras och antalet tåg öka rejält.
Den nya järnvägen skapar möjlighet för snabbare resor mellan Göteborg och Stockholm, förbättrar kommunikationerna till Landvetter flygplats och knyter Västsveriges största städer närmare varandra.

Den nya järnvägen är enligt Trafikverket tänkt att passera i en tunnel under Landvetter flygplats. Från en ny, underjordisk station kommer resenärerna smidigt att kunna ta sig till avgångs- och ankomsthallarna. Järnvägen ger nya möjligheter att ta sig till Landvetter flygplats jämfört med i dag då resenärerna bara kan välja mellan buss eller bil.
Källa: Trafikverket 

Tid: Måndag 16 oktober klockan 18.00-18.45
Plats: Råda Rum, Kyrkvägen 45, Mölnlycke