Scandlines anmälde tunnelbolaget Femern för brott mot marknadsföringslagen

Fehmarn- Bält- länkens sektioner kommer att byggas i en stor fabrik öster om Rødbyhavn i Danmark. cirka 80 standardarmerade betongelement kommer att byggas vid tunnelfabriken på Lolland i Danmark. Produktionsanläggningen förväntas ge upp till 3000 jobb per år under den cirka åtta och en halv år långa byggperioden. Foto: Fehmarnprojektet

Rederiet Scandlines är för närvarande ordentligt arg på tunnelbolaget Femern. Orsaken: Ett brädspel riktat mot barn som pekar ut färjan som långsam.

Femern ska bygga en väg- och järnvägstunnel under Fehmarn Bält, som ska förbinda Danmark och Tyskland. Som en marknadsföringsgimmick har bolaget släppt ett brädspel riktat till barn för att lära dem om projektet.

Den snabbaste vägen i mål på brädspelet går så klart via tunneln, medan spelaren som råkar hamna i fältet för färjelägren Rødby eller Puttgarden "måste stå över tre omgångar på grund av omstigning till färjan", rapporterar Søfart.

Scandlines gillar heller inte en broschyr där Femern uppger att en tunnel är öppen året om, oavsett väder och vind. Enligt vd Søren Poulsgaard Jensen antyder man att färjetrafiken är långsam och instabil.

– Jag tycker inte att det är okej att behandla sin konkurrent på ett så nedlåtande sätt. Det är en sak att Femern och Scandlines är hårda konkurrenter, men genom att gå så långt som att göra narr av oss och komma med falska påståenden i marknadsföringsmaterialet går man över gränsen, säger han till Søfart.

Nu har Scandlines anmält Femern för brott mot marknadsföringslagen. Femern uppger för Søfart att man "blivit stämda för ett spel, som i flera år har ingått i vårt barnmaterial. Det tycker vi talar lite för sig själv". Källa: tidningen Søfart.