Första tåget från Kina med färdiga fordon framme i Belgien

Tågresan från Kina varar ungefär 18 till 20 dagar.Foto: DB Cargo
Nya Volvobilar sänds vidare till europeiska destinationer. Foto: DB Cargo

Kinesiska logistikföretaget Changjiu och tyska DB Cargo har startat ett strategiskt partnerskap. Nu transporteras Volvofordon, som är tillverkade i Kina med järnväg till den belgiska hamnen Zeebrugge. Därifrån transporteras de vidare till olika europeiska länder, bland annat av med DB Cargo.

Representanter från den belgiska regeringen, det kinesiska logistikbolaget Changjiu Logistics och företrädare för dess järnvägsplatformsföretag HAO Logistics välkomnade nyligen de första färdiga bilarna från Volvos fabrik i Kinas nordöstra provins Heilongjiang. Bilarna anlände med järnväg till den belgiska hamnen i Zeebrugge.

Särskilda monteringsramar som kallas racksystem används för att transportera Volvo S90-fordon i containrar längs en 9800 km lång nordlig sträcka från Kina till Europa.

Tågresan från Kina varar ungefär 18 till 20 dagar. Järnvägssträckan går genom Ryssland, Vitryssland, Polen, Tyskland och Belgien.

Genom att använda denna nya spårbundna förbindelse främjar den svenska biltillverkaren Kinas ”One Belt, One Road” - Initiativ, som går ut på att stärka järnvägsförbindelserna mellan Kina och Europa.

Källa:DB