Prisad forskning inom järnvägssektorn

Professor Uday Kumar har tilldelats utmärkelsen Distinguished Visiting Professorship. Foto: LTU

Får utmärkelsen Distinguished Visiting Professorship

Professor Uday Kumar har tilldelats utmärkelsen Distinguished Visiting Professorship av Tsinghua University, Peking, Kina. Utmärkelsen är ett erkännande av Uday Kumars akademiska bidrag till den kunskap som är relevant för underhållsteknik inom järnvägindustrin.

Tsinghua University räknas som ett av de två bästa universiteten i Kina och betraktas som det mest ansedda kinesiska universitetet vid Times Higher Education World Reputation Rankings (2016) och rankades 18:e plats globalt.

– Jag är mycket hedrad och glad för detta erkännade från ett av världens ledande tekniska institut för forskning och utbildning i världsklass. Jag vill också tacka mina kollegor på Drift och underhållsteknik vid Luleå tekniska universitet, säger professor Uday Kumar.

Under ceremonin uppgav professor Yanfu Li att Tsinghua University söker ett nära samarbete med Luleå tekniska universitet för att bygga kompetens inom området tillämpat underhåll. Man vill också initiera FoU-projekt inom området för förutsägbar underhållsteknik för järnvägssektorn.