Höghastighetssträcka planeras för södra Ontario

Höghastighetssträckan kommer att förbinda städerna Toronto med Kitchener-Waterloo, London och Windsor. Foto: City of Toronto

Kanadensiska provinsen Ontario har lagt fram ett förslag om en ny linje med höghastighetståg, som ska ombesörja trafiken mellan större städer i södra Ontario, berättade tv-sändaren CTV News Toronto nyligen.

Transportminister Steven Del Duca kommer att avslöja mera om planerna om en månad. Ett faktum är att trafiksituationen på södra Ontarios motorvägar kräver snabba, omfattande och genomgripande åtgärder.

Man hoppas på att en ny linje för höghastighetståg kommer att bidra till att lösa problemet med de närmast oändliga köerna på motorvägarna i provinsens södra del, där de flesta av Kanadas 33 miljoner människor bor.

- Denna så kallade Collenette-rapport föreslår byggandet av av en höghastighetssträcka, som förenar Toronto med Kitchener-Waterloo, London och Windsor, berättade premiärminister Kathleen Wynne.

Projektet utgör den delen av provinsens budget på 130 miljarder dollar, som har öronmärkts för förbättringar av infrastrukturen under det närmaste decenniet. Huvudsyftet är att lösa Ontarios allt svårare trafikproblem.