27 000 sprang genom Citybanan

Foto: Andreas Sandström

Drygt 27 000 personer tog sig nyligen ner under mark för att genomföra tunnelloppet, Stockholm Tunnel Run Citybanan 2017. Det skriver organisationen bakom Lidingöloppet, en av arrangörerna bakom löparfesten, som tog plats i den kommande pendeltågstunneln under Stockholm.

Arrangemanget genomfördes under lördagen den 25 mars 2017 med soligt väder och cirka 10 grader.
- Allt har varit väldigt lyckat och de flesta verkar haft en trivsam och upplevelserik dag. Vi glömmer inte bort själva prestationen att ta sig dessa 7,6 kilometer på den kuperade banan. Vi får väldigt mycket positiv feedback på att detta är bland det roligaste man gjort och sånt stärker oss. Vi känner att Lidingöloppet, tillsammans med Midnattsloppet verkligen lyckats att leverera det här evenemanget, säger Tomas Hoszek, Generalsekreterare på Lidingöloppet.

Banan var 7,6 kilometer lång och gick i den asfalterade servicetunneln parallellt med pendeltågstunneln. Det bjöds på såväl branta stigningar som utförsbackar. Det var glada och nöjda deltagare som kom ut i dagsljuset i Fatbursparken på Södermalm. De som ville springa fort tyckte att det hade flutit på bra trots den smala banan och de som hade tagit god tid på sig var entusiastiska över upplevelsen. 
Källor: Lidingöloppet, Trafikverket