SNCF öppnar två nya linjer mellan Paris och Bordeaux/Bretagne

TGV-tågen som startar i juli 2017 mot Bretagne och Bordeaux är redan en integrerad del av en ny miljö med supersnabba förbindelser mellan stora franska städer. Foto: SNCF

Franska järnvägsoperatören SNCF: s mobilitetstjänster bidrar till att ekonomiskt utveckla olika franska regioner. Det gäller framför allt höghastighetståget TGV, som förbinder landets större städer. Det handlar sammanlagt om 230 destinationer, med synnerligen täta avgångar, inklusive returresor på samma dag och i form av en snabb service från centrum till centrum.

Under 2017 öppnar SNCF två nya linjer som befordrar resenärer mellan Paris och destinationer i Bretagne och i regionen runt Bordeaux. Dessa kommer att vara de senaste nya linjerna som företaget har startat på flera år.

TGV - tåget L'Océane kommer att köra drygt 30 tur och retur-resor dagligen mellan Bordeaux och Parisregionen

TGV L'Océane som startar i juli 2017 är en integrerad del av denna nya miljö. Passagerarna kommer att kunna resa oftare, snabbare och mer bekvämt mellan Paris och Bordeaux.

- Idag, mer än någonsin är SNCF:s mål att göra franska höghastighetståg till en folkkär, modern och kommersiell framgång samt till ett dominerande resealternativ, skriver företaget i ett pressmeddelande.

I och med ankomsten av digital teknik och efter flera europeiska järnvägsreformer, har nya ”players” skakat om marknaden. Konsumenterna har också anammat nya vanor, som har lett till olika mobilitetstrender, inklusive ny inställning till tid och kostnader. Det har uppstått ett nytt behov av frihet, nämligen att göra sista-minuten beslut.