Första godståget från Kina anländer till London

Den 12 000 kilometer långa sträckan startar i kinesiska provinsen Zhejiang.

Korridoren mellan Kina och Europa är ett initiativ av den kinesiska regeringen.

Den första containertransporten på järnväg mellan Kina och Storbritannien har anlänt till DB Cargo, Eurohubterminal i Barking utanför London. Linjen drivs av Interrail-gruppen, ett multinationellt transportföretag med huvudkontor i Schweiz, på uppdrag av China Railways dotterbolag CRIMT.

Olika fraktkorridorer har använts längs den 12 000 kilometer långa sträckan. DB Cargo ansvarar för sträckan från Duisburg till London via tunneln under Engelska kanalen. Tåget har sitt ursprung i Yiwu i den östra kinesiska provinsen Zhejiang. Transporten nådde London på cirka 18 dagar, vilket är dubbelt så snabbt som sjötransport.

Tåget var lastad främst med textilier och andra konsumtionsvaror. Containrar på 34'x40 fot speciellt anpassade för det brittiska transportsystemet lastades på Deutsche Bahn i Duisburg containerterminal och är speciellt godkända för tunneln under Engelska kanalen.

Storbritannien är bara den senaste destination läggs till järnvägsförbindelsen mellan Kina och Europa. Transportsträckan drivs initialt som ett test. London är en prioriterad internationell förbindelse för Inter gruppen, tillsammans med Duisburg, Madrid, Afghanistan och Riga.