Bussar som tåg

Bussen får samma utseende som Saltsjöbanan. Foto: Arriva

Bussar har folierats att se ut som tåg och märkts med Saltsjöbanan.

Nu går bussen som tåget. För att göra omstigningen mellan tåg och buss samt resan mellan Henriksdal och Slussen så smidig som möjligt, har Arriva genomfört ytterligare en åtgärd. Bussarna som trafikerar sträckan Henriksdal-Slussen har genomgått en förvandling för att markera samhörighet med Saltsjöbanan. Det innebär att de har folierats för att se ut som tåg och märkts med Saltsjöbanan.

Bussarna rullar sedan en vecka tillbaka mellan Henriksdal och Slussen.

– Anledningen till folieringen är också att göra det enklare för resenärerna att känna igen och hitta ersättningsbussarna, särskilt vid Slussen, berättar Karin Larsson, projektledare för Saltsjöbananprojektet på Arriva.

Arriva har också inrättat en särskild pool av förare för just denna sträcka för att kunna ge resenärerna en så god service som möjligt.

– Vi bygger ett starkt team kring Saltsjöbanan, säger Karin Larsson. Det är viktigt både för resenärerna och för vår personal som lär sig att känna igen varandra. Trots turbulensen i samband med Slussens ombyggnation vill vi upprätthålla den intima känsla som alltid har förknippats med Saltsjöbanan.

Folieringen av bussarna är en i raden av åtgärder som Arriva genomför för en bättre resenärsupplevelse. Projektet har arbetat hårt med att göra omstigningen så smidig som möjlig och kommer även fortsättsvis att genomföra kontinuerliga förbättringsåtgärder.