Jernhusens ledningsgrupp besöker Nässjö

Höglandsterninalen: Foto CargoNet

Jernhusens ledningsgruppen är på turné i och runt Nässjö. I planen ingick att besöka resecentrum, Höglandsterminalen och lokverkstaden. Men i samverkan med Nässjö Näringsliv och Nässjö kommun fick ledningsgruppen studera såväl tågsimulatorn hos Nässjöakademin, göra blixtbesök hos Nässjö Järnvägsutbildning, få information om Nordic Infracenter och om spännande kommunala utvecklingsprojekt. Det rapporterar Nässjö Näringsliv.

På Höglandsterminalen informerade vd Fredrik Wånehed, affärsområdeschef Anders Wittskog och terminalansvarig Mattias Östergren. Besökarna fick insikt om att deras terminal, som driftas av Transab, bedriver en omfattande verksamhet med såväl internationell som nationell trafik.

Det blev ett snabbesök hos Nässjö Järnvägsutbildning där Marcus Nordahl just var i färd med att undervisa elever om hur det går till när man löder järnvägsspår.

Dagens sista anhalt var besöket vid järnvägsverkstäderna där vd Anders Löfgren från Svensk Tågkraft gav en samlad bild av denna expanderade verksamhet.