ABB tar hem order på 1 600 transformatorer

Foto: ABB

ABB har vunnit en order från Alstom för att leverera 1 600 traktionstransformatorer för 800 nya ellok för godstrafik i Indien. De nya loken utökar Indian Railways kapacitet och minskar trängseln på livligt trafikerade linjer för både gods- och passagerartjänster. Transformatorerna ska tillverkas lokalt i ABB:s anläggning i Vadodara i delstaten Gujarat i västra Indien, som stöd för det statliga initiativet ”Make in India” för att uppmuntra inhemsk tillverkning.

Indian Railways driver det största järnvägsnätet i Asien och är det näst största järnvägsnätet i världen som sköts av en enda förvaltning. Företaget kör över 12 500 tåg och 23 miljoner passagerare dagligen, vilket motsvarar Australiens befolkning.

ABB levererar 25 kilovolt (kV)/50 hertz (Hz) traktionstransformatorer för underredesmontering för de 800 loken, 2 enheter per lok. De kompakta transformatorerna är utformade för de mest krävande förhållandena, däribland extrema temperaturer och spänningsfluktuationer. De ska kunna bära tunga laster för långa transporter under svåra förhållanden, till exempel branta sluttningar.