Nya nattåg under vintersäsongen

Foto: SJ/Mikael Strinnhed

Från och med den 12 oktober går det att köpa vintersäsongens resor med SJ:s olika nattåg. Från Göteborg finns det direkttåg till Duved och Luleå och från Stockholm är resmålen Duved och Narvik. Dessutom finns nattågen Stockholm–Malmö.

 – Vi vet att vinterperioden är populär, speciellt jul och nyår samt sportlovsveckorna. Därför är vårt råd att köpa din resa redan nu om du vill ta nattåget för att åka skidor i fjällen eller om du vill åka söderut till bland annat Malmö, säger Björn Nilsson vd SJ Norrlandståg.

Nattågen till Duved omfattar perioden 11 december 2016–23 april 2017. Sedan är det ett uppehåll innan sommartrafiken startar i juli. För övriga nattåg är det möjligt att köpa biljetter fram till den 18 juni nästa år.

Den nya tidtabellen för 2016/2017 innebär en del nyheter för resenärer som väljer SJs nattåg.– Vi ökar antalet nattågsresor till och från Jämtland under jul och nyår samt under sportloven. Vi har också fått bättre avgångstider till och från Narvik samt från Luleå, vilket innebär att tågen avgår något senare än tidigare.

– När det gäller nattåget från Malmö avgår det istället något tidigare, vilket innebär att de som sedan vill vidare norrut i Stockholm får bättre anslutningar norrut. Dessutom kan resenärer i Älmhult också dra nytta av nattåget till och från Stockholm  En nyhet till vintersäsongen är att SJ lanserar en enklare rabattmodell för studenter och ungdomar. Tidigare har det varit olika rabatter för olika sträckor i landet. Nu slopas de tidigare varianterna och ersätts med en ny enhetlig student- och ungdomsrabatt. Den nya rabatten blir 15 procent från och med den 11 december.