Vd:n för VR Track lämnar företaget

VR Track är Finlands största järnvägsbyggare. På bilder VR-tåg vid Helsingfors Centralstation. Foto: Christer Wiik

Verkställande direktören för VR Track Ville Saksi har sagt upp sig. Saksi fortsätter i koncernens tjänst fram till slutet av september och ansvarar för specialuppgifter på uppdrag av styrelseordföranden för VR Track. Det skriver VR Group i ett pressmeddelande.

Teemu Sipilä, chefsjurist för VR Group, har utnämnts till temporär vd. Sipilä är medlem i VR-koncernens ledningsgrupp och han fortsätter som koncernens chefsjurist.

Ville Saksi började som vd för VR Track år 2010.- Under ledning av Ville Saksi har VR Track genomgått en stor förändring då konkurrensen inom järnvägsbygge och banunderhåll på 2010-talet på allvar tagit fart. Idag är VR Track ett lönsamt företag, som använder sig av högteknologi och utvecklas på många plan konstaterar Mikael Aro, styrelseordförande för VR Track. VR Track är ett helägt dotterbolag till VR Group. VR Track erbjuder tjänster inom infraprojektering allt från planering till byggverksamhet och underhåll. VR Track sysselsätter sammanlagt 1 700 personer i Finland och Sverige.