SJ söker ytterligare avgångar

Foto: Wikipedia/DHB

Allt fler helsingborgare tar tåget till och från Göteborg och Malmö. Sedan SJ startade snabbtågstrafiken på Västkustbanan har antalet helsingborgare som tar tåget ökat stadigt. Nu är rekordet slaget och antalet resenärer har ökat med 10 procent på ett år. SJ söker därför om att få sätta ytterligare en avgång i vardera riktningen på Västkustbanan.

– Resenärerna gör snabbtågssatsningen på Västkustbanan Göteborg – Helsingborg – Malmö till en vinnare, säger Anders Larsson, affärschef på SJ.

Resenärsökningen på Västkustbanan förklaras av sju dagliga avgångar i vardera riktningen, reducerad restid samt goda möjligheter att utnyttja restiden till allt från vila, äta frukost eller lunch till arbete via Wi-Fi. Totalt har helsingborgarna snabbtågsresande ökat med 11 000 resor senaste året. Helsingborgarens populäraste destinationer är Göteborg, Lund, Örebro.

Den positiva utvecklingen gör att SJ fortsätter satsningen på Västkustbanan och ökar antalet avgångar från sju till åtta i vardera riktningen. Förra årets lanseringar av ett direkttåg från Helsingborg till Stockholm på morgonen och tillbaka på eftermiddagen har också ökat resandet.

– Helsingborg är en av Öresundsregionens snabbast växande städer och att resandet når rekordnivåer visar att det finns en efterfrågan. Den inledande succén med direkttåget från Helsingborg till Stockholm bekräftar att Helsingborgarna hade rätt och att de samtal vi fört med SJ för att få igång linjen var viktiga, säger Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg.