Nexans levererar kraftkablar till tunnelbanelinje i Istanbul

Foto: Nexans

Nexans har slutit ett avtal med Dogus Construction Group värt 11 miljoner euro om att leverera kraftkablar till ny tunnelbanelinje i Istanbul.

Dogus Construction Group har utsett Nexans till leverantör av Alsecure-kablar med låg- och mellanspänning till Istanbuls nya tunnelbanelinje, som med ytterligare 20 kilometer räls ska förbättra kollektivtrafiken till stadens förorter. Nexans har efter en inledande specifikationsstudie fått i uppdrag att leverera både lågspännings- och mellanspänningskablar i Alsecure-serien till ett projekt beställt av Istanbuls kommun med ett totalt kontraktsvärde på 563 miljoner euro.

Nexans tog fram en speciallösning för Istanbul Metroline-projektet med ett utökat mekaniskt skydd för kablarna, ett ytterhölje som skyddar mot angrepp av gnagare och som klarar robusta brandtester. Kabelleveranserna kommer att dellevereras under året med sex veckors mellanrum. Projektet ska slutföras under 2017. Utbyggnaden innebär att den befintliga tunnelbanelinjen får 16 nya stationer och att det kommer att ta 24 minuter att resa från Istanbuls centrum till de expanderande förorterna. Linjen tar 65 000 passagerare i timman i var riktning.