Snabbare tågförbindelse mellan Åbo och Helsingfors

Åbo Centralstation. Foto: Wikipedia

Finska tågoperatören VR startar i slutet av mars snabbare tågförbindelse mellan Åbo och Helsingfors. Man har lyckats förkorta restiden med 20 minuter, den nya expressförbindelsen tar en timme och 38 minuter. Restiden förkortas även på de övriga turerna till Åbo. Det skriver VR i ett pressmeddelande.

 - Passagerarna som reser mellan Åbo och Helsingfors har önskat sig snabbare turer, och nu vill vi svara på deras önskemål. I fortsättningen strävar vi efter snabbare tågförbindelser även på andra rutter, säger Maisa Romanainen, direktör för VR:s passagerartrafik. 

Den snabbare restiden är möjlig tack vare Pendolinos förnyade lutningssystem. I samarbete med Trafikverket har man även avlägsnat fem hastighetsbegränsningar på banavsnittet. Express-turen stannar efter avgång endast i Kuppis och Böle innan tåget anländer i Helsingfors. 

Den snabbare restiden är möjlig tack vare Pendolinos förnyade lutningssystem. I samarbete med finska Trafikverket har man även avlägsnat fem hastighetsbegränsningar på banavsnittet. Express-turen stannar efter avgång endast i Kuppis och Böle innan tåget anländer i Helsingfors.