Ny vd för Inlandsbanan

Foto: Wikimedia

Peter Ekholm tillträder den 1 februare som ny vd för Inlandsbanan och dess två dotterbolag Inlandståg och Destination Inlandsbanan. Peter Ekholm kommer närmast från Skistar och Visit Vemdalen där han arbetat som sportchef i Klövsjö och projektledare för Snötåget sedan fyra år tillbaka. Under Peters tid i Vemdalen har destinationen utvecklats starkt och kollektivtrafiken mellan Östersund-Mora har fördubblats.

– Vi är glada över att få en ny stark vd till Inlandsbanan. Peter har goda meriter och erfarenhet från både tågtrafik och besöksnäring. Vi vill även passa på att tacka Otto Nilsson för den starka grund han byggt upp under sina fem år som vd och tycker Peter har en bra profil för att fortsätta att utveckla Inlandsbanan att bli en drivkraft för inlandet, säger Caisa Abrahamsson ordförande i Inlandsbanan styrelse i ett pressmeddelande.

Otto Nilsson börjar vid årsskiftet sitt nya jobb som regionchef vid Strukton Rail.

– Jag är mycket glad över att få tillträda tjänsten som vd för Inlandsbanan. Det kommer att bli en spännande och utmanande resa att få börja arbeta med tågtrafik och järnväg och tillsammans med ägare och medarbetare så tror jag vi kan göra en skillnad för Norrlands inland, säger Peter Ekholm i pressmeddelandet.