Video visar bygget av Kaliforniens höghastighetsprojekt

Viadukten i Cedar kommer att byggas över motorvägen State Route 99. Foto: www.hsr.ca.go

Video, (se länken längs ner), visar bygget av Kaliforniens höghastighetstågprojekt Kaliforniens höghastighetsjärnvägsmyndighet har släppt en ny video som visar byggnationen de första 119 miles (190 kilometer) av höghastighetstågsinfrastruktur i området Central Valley.

Kaliforniens myndighet för höghastighetsjärnvägen ansvarar för planering, design och drift av det första höghastighetstågsystemet i landet. Kaliforniens höghastighetståg vill ansluta statens megaregioner, bidra till ekonomisk utveckling och en renare miljö, skapa arbetstillfällen och bevara jordbruksmark och andra skyddade områden.

Byggandet fortsätter, men att de federala anslagen har minskats drastiskt, vilket betyder att allt kommer att försenas och att det blir först bara vissa avsnitt som kan färdigställas. Myndighetens byggnadsuppdateringsvideo från juli 2019 visar likväl framstegen för flera viktiga avsnitt längs höghastighetsjärnvägen, inklusive byggandet av bansträckan och viadukten vid San Joaquin-floden, som kommer att fungera som en nordlig ingång till staden Fresno och förberedande arbete med viadukten i Cedar som kommer att byggas över motorvägen State Route 99.

Om allt går som planerat kommer höghastighetstågen att färdas från San Francisco till Los Angeles Basin inom tre timmar med hastigheter på över 200 km/h. Linjen kommer så småningom att sträcka sig till Sacramento och San Diego. Då kommer höghastighetssträckan vara totalt 800 miles eller 1287 kilometer lång med upp till 24 stationer.

Skuld till USA-regeringen

USA:s president Donald Trump uttalade sig nyligen mot fortsatt byggnation av Kaliforniens spårbundna höghastighetssträcka. - Kalifornien har tvingats att avbryta det massiva höghastighetsprojektet efter att ha spenderat och slösat bort många miljarder dollar. De är skyldiga federala regeringen tre och en halv miljarder dollar. Vi vill ha pengarna tillbaka nu. Hela projektet är en "grön" katastrof! skrev Trump i en Twitter-meddelande nyligen.

- En sträcka för höghastighetståg är mer än ett vanligt järnvägsprojekt, svarade Newsom i ett tal nyligen i samband med en konferens. Enligt honom kan det fungera som ett effektivt redskap för ekonomisk omdaning, som i sin tur ”frigör ny ekonomisk potential.”

Guvernör Gavin Newsom framhöll emellertid, att "projektet, som det är planerat för närvarande, skulle kosta för mycket och ta för lång tid" på grund av "för lite kontroll och insyn". Trots att projektet enligt honom, “inte har ett rätt koncept" när det gäller att slutföra förslagets fullständiga vision - som går ut på att ansluta San Francisco och Los Angeles med ett höghastighetståg, som klarar sträckan på mindre än tre timmar, bekräftade Newsom sitt stöd för fullbordandet av första fasens nästan 200 kilometer långa avsnitt, som kommer att ansluta staden Bakersfield till Merced.

Den här första fasen, så kallade Central Valley-segmentet, utgör fundamentet för höghastighetståg i Kalifornien. Att kunna sätta in tåg i trafik som kommer upp till hastigheter på över 220 kilometer i timmen från Bakersfield till Merced har ansetts vara en avgörande beståndsdel av hela projektet.

- Guvernören anser att vi bör prioritera höghastighetståg i regionen Central Valley, där vi redan har påbörjat byggandet. Vi är angelägna om att möta denna utmaning och utvidga projektets ekonomiska konsekvenser, sade Brian Kelly, VD för Kaliforniens höghastighetstågsmyndighet

- Det är viktigt att Newson också bekräftade vårt åtagande när det gäller att slutföra miljöarbetet i delstaten och ge stöd för våra investeringar i Bay Area och Los Angeles och för ytterligare federala och privata medel ifråga om kommande projekt. Vi välkomnar denna riktning och ser fram emot att kunna fortsätta det viktiga arbetet med detta omvandlingsprojekt, konstaterade Brian Kelly, VD för Kaliforniens höghastighetstågsmyndighet.

Rail Passengers Association välkomnade guvernör Gavin Newsoms klargörande kommentar när det gäller att bygga en höghastighetssträcka mellan San Francisco och Los Angeles. I ett uttalande betonade föreningen att den är angelägen och beredd att arbeta med Newsoms administration för att kunna dra upp riktlinjer för nödvändiga åtgärder - både på nära och på lång sikt - för att effektivt kunna leverera ett snabbt system för passagerartransporter av världsklass.

Därför arbetar myndigheten för att skapa en statlig moderniseringsplan för järnvägen på flera miljarder dollar. Man hoppas kunna integrera detta inom ramen av statens transportbehov från 2000-talet.

Video lik:

https://www.globalrailwayreview.com/news/85316/video-construction-project-california-high-speed/?utm_source=Email+marketing&utm_medium=email&utm_campaign=GRR+-+Newsletter+%2330+-+July+2019&utm_term=Newsletter+%2330+-+25+July+2019&utm_content=http%3a%2f%2femails.globalrailwayreview.com%2frussellpublishinglz%2f&gator_td=tpPIOnqhTbcZL2uzUte82PgZn72eZRvr2OZbYzPkeZGjSsRe%2bFjIUtAhyDVRnD2WeiH713oKYqfC7WJxnWNAZUUtgdoXDzC9uB54Zk8KzqVvasYWHZA3CE0ZCbiOKh50ZBk0bQOCzcEsyHlu0dAj%2f28FKbcBX8qI6ZOPJDIhjcC7vRGdF%2fJLpTfxW%2bj2CErE