Lanserar tåget som arbetsplats på DSB

DSB lanserar tåget som arbetsplats med förbättrad internetuppkoppling, Bild: DSB

Banedanmark genomför tillsammans med tågoperatörer, telekomindustrin och kommunikationsföretag projektet "Internet i Tåg". Syftet är att göra tågen till en fullt duglig distansarbetsplats. Tekniken kommer att använda sig av signalförstäkare, så kallade repeaters" för att möjliggöra god mottagning i vagnarna.

– Det är väldigt positivt att det redan har gjorts förbättringar för passagerarna eftersom den tekniska utrustningen är installerad i tågen. En snabb och stabil internetanslutning ger goda möjligheter att använda tåget som både en attraktiv arbetsplats och transportsätt, säger Søren Boysen, Ordförande i Joint Advisory Board, bestående av DSB, Arriva, Banedanmark, TDC, Telia, Telenor och 3, som samlas i en projektgrupp med syfte att förbättra Internet på tåg.

– Vi är mycket nöjda med att vi, baserat på våra test, kan observera att mobilsignalerna är mycket starkare nu. Detta ökar användarupplevelsen avsevärt och säkerställer en mycket bättre produkt för våra kunder när de reser med DSB, säger Aske Wieth-Knudsen, vice vd för DSB Commercial.