Tomas Eneroth kommenterar de osäkra järnvägsövergångarna

Arkivbild

Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) kommenterar Uppdrag gransknings reportage om det bristande järnvägsunderhållet och de osäkra järnvägsövergångarna. I juni presenterade regeringen en plan på att tillföra 100 miljarder kronor extra i infrastruktursatsningar, där tio miljarder är avsedda för att öka trafiksäkerheten. I förra veckan meddelade man att Trafikverket får ett särskilt uppdrag att öka säkerheten vid järnvägskorsningar.

– Det har varit ett antal väldigt allvarliga olyckor under senare tid och då måste man agera, säger Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S).

– Problemen hänger samman med att det finns 6500 plankorsningar, jag inser att det är en ganska stor utmaning för Trafikverket, det tycker jag man ska ha respekt för. Men det är också ett av skälen till att vi säger att man måste skjuta till resurser. Det har vi nu gjort och vi ger ett särskilt uppdrag där de ska titta på just plankorsningar, inte minst mot bakgrund av de allvarliga olyckor som faktiskt varit, säger Tomas Eneroth till till SVT Nyheter.