Renfe bygger järnväg mellan Huston och Dallas

Renfe tar största kontraktet utomlands någonsin. Foto: Renfe

Renfe har vunnit det största kontraktet för ett spanskt företag utomlands någonsin. Kontraktet kommer att omsätta 6 000 miljoner dollar eller 5 560 miljoner euro för konstruktionen av en höghastighetsbana mellan Houston och Dallas, i USA. Detta har nu bekräftats av Spaniens transportminister José Luis Ábalos. Detaljerna om kontraktet kommer att tillkännages efter det extra styrelse som Renfe har ssmmankallat. Höghastighetståget mellan Houston och Dallas / Fort Worth kommer att förbinda dessa två städer med ett avstånd av 386 kilometer på mindre än 90 minuter.

Renfe kommer inte att driva denna AVE med sina egna tåg. Operatören kommer att tillhandahålla tjänsten med de fordon som köps av den grupp privata företag som denna korridor marknadsför och som dessutom kommer att ansvara för  underhållet. Infrastrukturen för höghastighetslinjen utförs av det italienska företaget Salvini.

I konstruktions- och konstruktionsfasen fram till 2026 kommer det spanska företaget att få 311 miljoner dollar och under underhållsåren, 2026 och 2042, uppgår de förväntade intäkterna till 5 611 miljoner dollar .