Infrakraft Sverige expanderar med förvärv av Powerstruc

Powerstrucs huvudverksamhet är elarbeten för järnvägssektorn, främst kontaktledningar. Foto: Wikimedia Commons

 

Infrakraft Sverige utökar sin verksamhet genom att förvärva Powerstruc AB, ett etablerat företag från Göteborg. Med en omsättning på nästan 70 miljoner kronor och cirka 30 anställda, är Powerstrucs specialitet elarbeten inom järnvägssektorn.

Infrakraft Sverige expanderar genom ett förvärv av Powerstruc, ett företag baserat i Göteborg sedan 2011. Powerstruc har gjort en tillväxtresa och vuxit till att omsätta närmare 70 miljoner kronor och sysselsätta cirka 30 medarbetare. Företagets huvudsakliga verksamhet fokuserar på elarbeten inom järnvägssektorn, särskilt inriktat på kontaktledningar.

– Ja, vi känner till Powerstruc väl efter att ha genomfört några projekt tillsammans. De har alltid visat hög kompetens och ett arbetssätt som passar bra in hos oss på Infrakraft. Det gör att förvärvet av Powerstruc känns som en mycket bra framtidssatsning, säger Infrakrafts koncernchef Daniel Pettersson.

– Det är mycket inspirerande att bli en del av Infrakraftkoncernen, säger Martin Adolfsson, VD för Powerstruc. Vi har som sagt samarbetat en del under åren, och nu får vi helt andra muskler och förutsättningar för kommande uppdrag och projekt.

Även efter att företaget har blivit en del av Infrakraftkoncernen behåller de sitt eget varumärke och Martin Adolfsson kommer att fortsätta som VD. Detta beslut syftar till att tydligt kommunicera till marknaden att verksamheten fortsätter oförändrad. För närvarande består Infrakraftkoncernen av Infrakraft Sverige, Infrakraft Norge, Jeimab, LMV Kontaktledning och Entry.