Från SJ och MTR till ny strategi- och utvecklingsdirektör hos Green Cargo

Lena Herrmann kommer närmast från en liknande roll på MTR Nordic och har även tidigare innehaft en liknande position inom SJ-koncernen. Foto: MTR

Lena Herrmann har utsetts till ny strategi- och utvecklingsdirektör på Green Cargo. Hon kommer närmast från en liknande tjänst på MTR Nordic och har tidigare haft en motsvarande roll inom SJ-koncernen.

Lena Herrmann har omfattande erfarenhet inom järnvägssektorn med särskild inriktning på strategisk utveckling och affärsutveckling. Hon har även innehaft ledande positioner i andra branscher, vilket har gett henne värdefull kompetens.

"Hennes breda erfarenhet och djupa kunskap inom järnvägssektorn kommer att vara avgörande för vår framtida tillväxt och utveckling. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans och fortsätta utveckla vår verksamhet för att möta marknadens och våra kunders behov", säger Henrik Dahlin, vd på Green Cargo.

Lena Herrmann tillträder sin nya roll den 16 september 2024 och kommer att ingå i företagets ledningsgrupp. Hennes uppdrag omfattar att leda och utveckla Green Cargos strategiska initiativ samt att driva företagets långsiktiga innovationsarbete.

"Green Cargo har en stark position inom hållbara godstransporter, och jag är glad över möjligheten att vara en del av denna spännande resa. Mitt fokus kommer att ligga på att skapa värde för våra kunder genom innovativa och effektiva logistiklösningar", säger Lena Herrmann.

Jonatan Gjerdrum biträder Lena Herrmann