Från TV4 till SJ - Han blir tågjättens nya CIO

Henri Caddeo tar över som CIO efter Johan Näsman. Bild visar X2000 i Skövde den 15 maj 2024. Foto: AleWi/Wikimedia Commons

Henri Caddeo har utsetts att tillträda rollen som SJ:s nya Chief Information Officer (CIO) från och med november 2024. Han tar över efter Johan Näsman, som lämnade SJ i april 2024.

– Det känns otroligt bra att äntligen ha landat i Henri som CIO för SJ. Jag vågar påstå att det här jobbet är ett av de mest kvalificerade och komplexa uppdragen man kan ha som CIO i Sverige. Henris uppdrag kommer vara att både strategiskt och operativt utveckla SJs IT-verksamhet med fokus på innovation, operationell effektivitet och IT-säkerhet, säger SJs vd och koncernchef Monica Lingegård.

Just nu arbetar Henri som Chief Technology och Product Officer för TV4 och har tidigare haft ledande befattningar på Telenor, Ericsson och Com Hem.

– För mig känns det oerhört spännande att få vara del av denna resa samt en viss stolthet att få äran att tillsammans med alla SJs medarbetare vara med att utveckla en verksamhet som har ett så pass viktigt syfte för oss alla, säger Henri.