Nytt höghastighetståg förbinder Rom med Pompeji på under två timmar

Tåget avgår från Rom kl. 08:53 och lämnar Pompeji för återresa kl. 18:40. Foto: Frecciarossa

Italien har lanserat en ny höghastighetslinje som direkt förbinder huvudstaden Rom med Pompeji, en av landets mest besökta turistdestinationer.

Tågresan, som hanteras av Italiens Frecciarossa (Röda Pilen), tar endast en timme och 57 minuter och erbjuds inledningsvis bara den tredje söndagen varje månad. Beroende på efterfrågan kan frekvensen dock komma att öka.

Snabb och direkt förbindelse till historisk plats

Tjänsten invigdes nyligen då Italiens premiärminister Giorgia Meloni och kulturminister Gennaro Sangiuliano deltog i jungfruresan följt av en rundtur i Pompeji. Tidigare har resenärer mellan dessa två platser behövt byta tåg i Neapel eller Salerno, men den nya direktförbindelsen minskar restiden med 15 till 30 minuter.

Effektiv tidtabell för maximal utforskning

Tåget avgår från Rom kl. 08:53 och lämnar Pompeji för återresa kl. 18:40. Det ger turisterna gott om tid att utforska den antika staden under en heldag. Biljettpriserna är ännu inte fastställda, men förväntas kosta 29,90 euro, vilket är upp till 5 euro billigare än den långsammare, indirekta förbindelsen.

Alternativ för andra resdagar

För de som önskar resa vid andra tillfällen än den tredje söndagen i månaden, finns det fortfarande cirka 50 dagliga tåg mellan städerna. Detta nya höghastighetstjänst är ett välkommet tillägg som erbjuder en snabbare och mer direkt förbindelse till en av Italiens mest ikoniska historiska platser.

Källa. Euronews