Ett nytt comebackförsök för tågtrafiken i Kåseberga

Ystads hamn. Foto: Wikimedia Commons

I fjol blev det inget tåg som transporterade besökare från parkeringen till hamnen i Kåseberga under sommaren, rapporterar Ystads Allehanda. Den politiska oppositionen, bestående av S, C och MP, gör nu ett nytt försök att återinföra tågtrafiken.

Under sommaren 2022 transporterade ett tåg passagerare mellan den stora parkeringen vid kustvägen och hamnplanen i Kåseberga. Förra sommaren uttryckte oppositionspartierna S, C och MP intresse för att upprätthålla tågtrafiken, men styret avslog förslaget. Nu återkommer de tre oppositionspartierna med förslaget att återuppta tågtrafiken.

I sitt ledamotsinitiativ till kommunstyrelsen påpekar oppositionspartierna att antalet parkeringsplatser i hamnen i Kåseberga har minskat sedan Babet orsakade betydande skador där. Detta har enligt partierna ytterligare ökat behovet av transport till platsen.De betonar att tåget inte bara underlättar för besökare utan även är värdefullt för näringsverksamheten i Kåseberga och tillgängligheten för funktionshindrade. 

Förslaget ska nu utvärderas av kommunens tjänstepersoner, och enligt uppgifter från tidningen kan det bli föremål för beslut i kommunstyrelsen vid nästa möte. 

Källa: Ystads Allehanda