Ny järnvägslinje mellan Abu Dhabi City och Al Dhannah stärker Förenade Arabemiratens transportnät

Höghastighetståg i Förenade Arabrepubliken. Foto: Etihad Rail

Förenade Arabemiratens (FAE) nationella järnvägsnät, Etihad Rail, och Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) har nyligen skrivit under ett avtal om att skapa en ny järnvägslinje mellan Abu Dhabi City och Al Dhannah-regionen.

Denna nya linje är ett steg framåt för att förbättra landets infrastruktur och transportmöjligheter.

Avtalet undertecknades i närvaro av Sheikh Theyab bin Mohamed bin Zayed Al Nahyan, ordförande för Etihad Rail. Sheikh Theyab framhöll betydelsen av ett integrerat järnvägsnät för FAE:s hållbara utveckling och dess strategiska visioner i olika sektorer. Han betonade även att samarbetet mellan Etihad Rail och ADNOC markerar ett engagemang för järnvägsindustrin och strävan att erbjuda världsklass tjänster till passagerarna.

En hållbar vision

Dr. Sultan Ahmed Al Jaber, minister för industri och högteknologi samt VD för ADNOC, lyfte fram partnerskapets betydelse för att stödja hållbara transportlösningar och infrastrukturprojekt i FAE. Han underströk att denna allians är i linje med FAE:s ledarskaps vision om att skapa en mer hållbar och koldioxidsnål framtid.

Genom avtalet kommer de två företagen att dela kunskap och erfarenheter för att utforska möjligheter att införa specialiserade tågförbindelser mellan Abu Dhabi och Al Dhannah. ADNOC planerar också att erbjuda sina anställda möjligheten att resa med tåg mellan dessa städer i framtiden. Detta förväntas leda till nya samarbeten och stödja Etihad Rails nationella verksamhet.

En viktig referenspunkt

Partnerskapet stämmer överens med FAE:s ledarskaps riktlinjer för att främja nationella förmågor och resurser för att stödja hållbar utveckling till förmån för landets medborgare och invånare. Det kommer att tjäna som en viktig referenspunkt för andra företag som söker möjligheter att dra nytta av det nationella järnvägsnätet, som är ett av de största och viktigaste infrastrukturprojekten i FAE.

Etihad Rail fortsätter att utveckla sina passagerartjänster. Redan i början av 2022 undertecknades ett avtal med First Abu Dhabi Bank om finansiering av persontrafiktjänster, och senare ett avtal med det spanska företaget CAF om utveckling och underhåll av passagerartåg för Etihad Rail-projektet.

Källa: Etihad Rail