Siemens Mobility invigde ny servicedepå för lok i Hallsberg

Lokverkstaden i Hallsberg. Foto: Siemens

Siemens Mobility har invigt sin första toppmoderna servicedepå för lok, inklusive Vectron-loken, i Sverige. Den nya depån i Hallsberg, en välkänd järnvägsknutpunkt, är utrustad med avancerade digitala verktyg och system för både förebyggande och avhjälpande underhåll.

Denna strategiska placering längs TEN-T-korridoren gynnar aktörer som bedriver verksamhet över landsgränserna.

– Hög tillgänglighet av rullande materiel är en förutsättning för framgång för järnvägsoperatörer och en av de viktigaste förutsättningarna för att möta de ökande kraven på hållbar godstrafik. Den nya anläggningen ökar vår kapacitet och breddar våra förebyggande och avhjälpande underhållstjänster, vilket säkerställer upp till 100 procents tillgänglighet för loken. Vi siktar på att bli en ledande aktör på marknaden för service av moderna lok, och det här är ett viktigt steg i den riktningen, säger Kristina Nyquist, vd för Siemens Mobility AB

Hallsberg-depån är en högspecialiserad anläggning för inspektion och underhåll, utformad för att möta de strikta krav som ställs av järnvägsoperatörer. Den har utvecklats i samarbete mellan Siemens Mobility AB och Train Alliance, specialister på anläggningsdesign för tåg- och järnvägsinfrastruktur.

Med sitt strategiska läge och enkel åtkomst till Sveriges centrala järnvägsnät är Hallsberg en idealisk plats för en sådan servicedepå.