Vossloh tilldelas ytterligare order om leverans av rälsfästsystem i Kina

Järnvägsfästsystem för höghastighetsjärnväg från Vosslohs dotterbolag Fastening Systems China Co. Ltd., baserat i Kunshan, Kina. Foto: Vossloh

Vossloh har återigen fått i uppdrag att leverera järnvägsfästsystem för utvalda delar av två höghastighetslinjer under uppbyggnad i centrala Kina.

En rutt är drygt 300 kilometer lång och är avsedd att förbinda Xi'an, huvudstaden i Shaanxi-provinsen, och bilfästet Shiyan i Hubei-provinsen.

Den andra rutten är ungefär dubbelt så lång och när den väl är klar kommer den märkbart att förkorta resan mellan megastäderna Chongqing och Wanzhou i centrala Kina.

Snabb utvidgning av höghastighetsnätet

Dotterbolaget till Vossloh AG, Vossloh Fastening Systems China Co. Ltd., baserat i Kunshan, Kina, kommer återigen att ansvara för bearbetningen. Leveranser är planerade att ske under andra halvåret 2024.

Höghastighetsnätet i Kina byggs ut i hög hastighet: det förväntas expandera från cirka 42 000 kilometer för närvarande till mer än 70 000 kilometer år 2035. Vossloh har stött utbyggnaden av Kinas järnvägsinfrastruktur i 17 år.

- Vår världsledande tekniska expertis är särskilt viktig när det gäller att bygga höghastighetslinjer, säger Oliver Schuster, VD för Vossloh AG, och tillägger:

- Vi är glada över att kunna fortsätta vår framgångssaga i Kina och fortsätta att bidra till utbyggnaden av detta lands banbrytande infrastruktur.

Källa: Vossloh pressmeddelande