Operatör söker nio nya lokförare till Norrland

Foto: marissa beletti/unsplash

Hector Rail söker flera nya lokförare till Långsele, Timrå och Ånge. Sammanhållning, säkerhet och delaktighet präglar de tre åkstationerna, där bland annat den före detta elithockeyspelaren Anders Lindström leder arbetet.

 

– Jag ser mig mer som en coach än en chef, säger Anders Lindström.

Nu ser personalen som arbetar där fram emot nya kollegor. För att möta den ökade efterfrågan på lokförare söker företaget nio nya lokförare till de tre stationerna.

– Vi har världens bästa lokförare. De är otroligt duktiga och engagerade och tillsammans har vi skapat en jätterolig arbetsplats, säger Anders Lindström, lokförarchef i Timrå och Långsele.

Säkerhet och sammanhållning
Tillsammans med Daniel Persson, lokförarchef i Ånge, har Anders Lindström under sina två och ett halv år på företaget skapat en arbetsplatskultur som bygger på delaktighet, respekt och säkerhet. Förarna på de tre stationerna har bland de lägsta olycksfrekvenserna i branschen. I Långsele har det gått cirka 500 dagar sedan den senaste incidenten. De andra tre stationerna ligger inte långt efter.

– Varje gång vi klarar sextio dagar utan problem bjuder vi på tårta. Säkerheten går först. Det är en inställning som vi ser till att belöna, säger Anders Lindström.

Företagets största uppdragsgivare på de tre stationerna är SCA Skog. Uppdragen är omväxlande och delvis utmanande, med bland annat radiokörning och manuell växling. Det är vid de momenten som olyckorna i branschen sker. Anders Lindströms motto för att lösa de tuffa uppgifterna är: en sak i taget. Och om något ändå skulle gå fel ser de andra i laget till att stötta.

– Förarna har en bra sammanhållning sinsemellan och pratar med varandra om de har varit med om något. Hos oss blir man en del av ett lag. Vi löser problemen tillsammans, har högt i tak och korta beslutsvägar. Man ska trivas på sin arbetsplats. Och ju bättre förutsättningar vi kan skapa för förarna, desto bättre resultat kan vi göra som grupp, säger Anders Lindström.