Göteborgs Spårvägars vd Hans Nilsson lämnar sin tjänst

Hans Nilsson understryker att han trivs mycket bra med arbetsuppgifterna på Göteborgs Spårvägar och med sina medarbetare. Foto: Göteborgs Spårvägar

Måndagen den 22 maj meddelade Hans Nilsson, vd för Göteborgs Spårvägar, sin uppsägning till GS styrelseordförande Johanna Hector-Lund. Han har nämligen tackat ja till en tjänst som vd för ett kollektivtrafikföretag i Saudiarabien. Hans sista arbetsdag på Göteborgs Spårvägar blir i augusti.

– Jag har blivit rekryterad till ett utomlandsjobb som ur ett anställningserbjudandeperspektiv är mycket intressant och attraktivt, både för mig och för min hustru. Som vd ska jag utveckla ett kollektivtrafikföretag på en växande kollektivtrafikmarknad. Detta i ett land som går en mycket utvecklande och spännande framtid till mötes, säger Hans Nilsson.

Han understryker att han trivs mycket bra med arbetsuppgifterna på Göteborgs Spårvägar och med sina medarbetare.

– Jag tror fortsatt stenhårt på GS spårvagnsframtid samt möjligheten att kunna leverera en hållbar spårvagnsresa i världsklass och jag vill tacka alla på Göteborgs Spårvägar för mycket gott samarbete under de snart fyra år som jag haft det fina uppdraget att leda bolaget. Min sista anställningsdag blir den 18 augusti och jag kommer att ge järnet fram tills dess!

Arbetet med rekrytering av ersättare är igång
Styrelsen för Göteborgs Spårvägar har påbörjat rekryteringen av en efterträdare till Hans Nilsson enligt Göteborgs Stads rutin. Ett extra styrelsemöte kommer att hållas den 14 juni där beslut ska tas om tillförordnad vd som ska leda bolaget tills rekryteringen av en ersättare för Hans Nilsson är klar.
– Det är väldigt tråkigt att Hans lämnar GS, men vi önskar honom stort lycka till med den nya utmaningen och möjligheten i Saudiarabien, säger Johanna Hector-Lund, styrelseordförande för Göteborgs Spårvägar.