Henrik Dahlin tillträder som ny vd för Green Cargo

Henrik Dahlin blir ny vd för Green Cargo. Foto: Green Cargo AB

Henrik Dahlin blir ny vd för Green Cargo AB. Henrik kommer närmast från MTR Nordic Group där han idag är vd. Henrik tillträder sin tjänst på Green Cargo senast den 16 september.

– Jag är nöjd över att vi har rekrytera Henrik Dahlin till Green Cargo. Henrik har en lång erfarenhet av transport- och logistikbranschen samt av persontrafik på järnväg. Han har en förmåga att leverera resultat och är respekterad i hela järnvägsbranschen, säger Green Cargos styrelseordförande Andreas Regnell.

Henrik Dahlins viktigaste uppgift blir att tillsammans med ledning och medarbetare på Green Cargo fortsätta resan mot långsiktig lönsamhet genom fokus på punktlighet, kvalitet och effektivitet.

Dygnet runt fraktar Green Cargos godståg både råvaror och förädlade produkter till industrier i olika delar av Skandinavien och till kontinenten. Slutprodukterna tar i många fall tåget även till konsumenterna i ett hållbart logistiksystem som lägger grunden för Sveriges välstånd och konsumtion.

– Green Cargo är viktigt för det skandinaviska näringslivet när allt fler industrier ställer om till fossilfria värdekedjor. Jag är glad över att få förtroendet att leda Green Cargo och ser fram emot att möta medarbetarna och ta del av all den kunskap som finns inom bolaget, säger Henrik Dahlin.

Henrik Dahlin har sedan 2013 haft flera olika roller inom MTR-koncernen varav de senaste två åren med övergripande ansvar för MTR’s samtliga verksamheter i Sverige. Dessförinnan arbetade Henrik på DHL Freight som Director of Field sales & Tele sales.