En ny tågdepå ska uppföras i Falköping

Fotograf: Felix Gerlach

Serneke har skrivit entreprenadavtal med Intea Fastigheter AB om att uppföra en ny tågdepå i Falköping. Den nya tågdepån kommer att byggas i anslutning till en befintlig tågdepå och kommer att omfatta cirka 4 000 kvadratmeter samt ett externt lager på cirka 800 kvadratmeter. I projektet ingår även spår- och signalentreprenad. 

Ordersumman uppgår till cirka 285 miljoner kronor.

– Vi ser mycket fram emot att sätta i gång med ett spännande och betydelsefullt projekt där vi får glädjen att jobba med både infrastruktur och samhällsfastigheter åt Intea, en återkommande och uppskattad kund, säger Patrik Sjögren, arbetschef på Serneke.

– Vi ser fram emot att tillsammans med Serneke ta nästa steg och påbörja byggnationen av den nya depån med flera innovativa och hållbara lösningar som möjliggör ytterligare serviceplatser för Västtrafiks nya tåg, säger Kjell-Åke Nilsson, affärsutvecklingschef på Intea.  

Byggstart är planerad till april i år och den nya tågdepån beräknas stå klar för inflyttning under våren 2025. Ordersumman på cirka 285 miljoner kronor inkluderas i orderingången för första kvartalet 2023.