Tre helt nya destinationer för järnvägspendlar

Allt fler företag från hela Sverige väljer att frakta gods klimatsmart via järnvägen till APM Terminals Gothenburg, nordens största containerhamn. Foto: APM Terminals

APM Terminals Gothenburg inleder 2023 med att välkomna järnvägspendlar från tre helt nya destinationer - Helsingborg, Malmö och Sundsvall.

Intresset för att koppla ihop klimatsmarta järnvägslösningar från hela Sverige med direktsjöfart från APM Terminals i Göteborg är enormt, något som bekräftas av APM Terminals järnvägsexpert Svante Altås.

”När vi startade konceptet Green Gothenburg Gateway för fyra år sedan, hade vi naturligtvis en förhoppning om att det skulle uppskattas av det svenska näringslivet. Men att styra om gods från sin närmaste hamn till Sveriges största hamn via järnvägen, kräver en del mod. Att ständigt se att fler företag och fler destinationer ansluter sig till nätverket är ett kvitto på att konceptet håller vad det lovar”, säger han.

Helsingborg, Malmö och Sundsvall ansluter sig 
Tre veckor in i det nya året har APM Terminals Gothenburg glädjen att välkomna pendlar från tre helt nya destinationer, nämligen Helsingborg, Malmö och Sundsvall. Operatör för pendeln från Helsingborg är GDL Sjöcontainer AB medan pendlarna till Malmö och Sundsvall sköts av First Row Shipping & Logistics AB.

”Det har länge varit tal om en järnvägslösning mellan Helsingborg och APM Terminals i Göteborg. Nu har efterfrågan på en sådan lösning ökat och detta ligger helt i linje med vår hållbarhetsstrategi”, säger Markus Ekwall, Avdelningschef på GDL Sjöcontainer AB och fortsätter:

”Det känns väldigt kul att vara med och bidra till ett mer effektivt och hållbart sätt att frakta containers till och från Helsingborg. Vi har goda förhoppningar om att intresset kommer att öka ytterligare, så att vi kan växla upp till fler avgångar i veckan”.

First Row Shippping & Logistics AB, som våren 2021 startade den första järnvägspendeln mellan Piteå och APM Terminals i Göteborg, har sedan dess utökat med fler destinationer, varav de senaste till Malmö och Sundsvall. Även Nikolas Rowland, grundare och ägare håller med om att intresset att frakta gods via järnvägen till APM Terminals i Göteborg är enormt.

”Den nya servicen bygger på ett gediget kontrakt som sträcker sig över många år och tajmingen är helt rätt. Serviceutbudet från APM Terminals i Göteborg är oslagbart, inget kan mäta sig med det vad gäller shipping i Sverige. Ett absolut toppfokus på hållbarhet bland våra kunder driver på intresset för järnväg, som vida utklassar både lastbil och feeder i klimatvinster”. ”Mottagandet av de nya pendlarna är otroligt positivt och redan nu kan jag säga att vi har fler, spännande destinationer på gång”, avslutar han.