Upptåget blir Mälartåg

Mälartåg blir ny trafikleverantör av Upptåget. Foto: Mälartåg

Nu blir Upptågets linjer Uppsala-Gävle och Uppsala-Sala en del av Mälartåg och byter namn. Regionaltågslinjerna Uppsala-Tierp-Gävle och Uppsala-Morgongåva-Heby-Sala har tidigare drivits av UL under varumärket Upptåget och biljetterna har sålts i deras kanaler. Nu byter Upptåget namn till Mälartåg, när det blir en del av Mälartågs linjenät.

Som UL-resenär kommer det mesta att vara sig likt. Men köper enklast dina biljetter hos UL för att resa med Mälartåg på dessa sträckor. Det är regionaltågen av modell Regina som även fortsättningsvis i huvudsak kör dessa avgångar, som fortsätter till Västerås och Eskilstuna. Men fyra av dessa tåg är nyrenoverade både på ut- och insidan. Vill man fortsätta resan söderut på samma linje byter men i Eskilstuna för att fortsätta mot Katrineholm, Norrköping och Linköping – och här körs de flesta avgångar med de nya dubbeldäckarna.

Reser man från andra delar av Mälardalen kommer man även att kunna köpa Mälartåg enkelbiljett för sträckorna Uppsala-Tierp-Gävle och Uppsala-Sala på malartag.se eller i Mälartågs app. Det betyder att resenärer kommer att kunna resa med Mälartåg på fem linjer, från Linköping i söder till Gävle i norr, Stockholm i öster och Örebro i väster.