Vossloh Locomotives visar upp helt nytt lok

DE 18 fungerar utmärkt för linjetjänst på korta och medellånga distanser. Foto: Vossloh Locomotives.

Vossloh Locomotives toppmoderna lok DE 18 kommer på turné i Sverige i höst. Loket, som blir typgodkänt i Sverige och Norge från 2023, kommer bland annat att passera Trelleborg, Kil, Torsby och Hallsberg.

DE 18 är ett dieselelektriskt mitthyttslok för tung växling och linjetjänst. Det är typgodkänt i ett stort antal europeiska länder och nu har turen äntligen kommit också till Sverige och Norge. Från 2023 kommer denna senaste generation av det framgångsrika och beprövade loket vara godkänt också för Sverige och Norge. Loket är förberett för ETCS och har den moderna MTU Stage V-motorn som är förberedd för HVO-användning. Loket klarar givetvis multipelkörning.

– DE 18 är mycket populärt bland våra kunder runtom i Europa. De lok vi visar upp i Sverige i september är vårt mest moderna lok där all elektronik är av senaste snitt, berättar Ronny Hjärtmyr som är säljansvarig för Vossloh Locomotives i Skandinavien.

120 DE 18-lok är redan i drift runtom i Europa hos ett antal olika kunder med skiftande konfiguration av utrustning.

– Det är ett mångsidigt, pålitligt och ekonomiskt val, oavsett verksamhet och arbetsmiljön i DE 18 är designad för bästa tänkbara förarmiljö, säger Ronny Hjärtmyr.