Talgo Avril testas skarpt i norra Spanien

Talgo Avril testas för tekniskt godkännande för hastigheter över 360 kilometer i timmen. Foto: Talgo

Talgo Avril har inlett sina avslutande järnvägstester i norra Spanien, ett avgörande steg i den tekniska homologeringen innan den spanska operatören Renfe sätter tågen i trafik. Detta är den sista fasen i tillverkningsprocessen av 30 enheter av Talgo Avril, som har en passagerarkapacitet på upp till 581 platser. Järnvägstesterna syftar till att kontrollera det dynamiska beteendet hos alla tågets delar under successivt mer komplexa driftsförhållanden och upp till den hastighet som krävs för teknisk godkännande på över 360 kilometer i timmen.

Dess högsta kommersiella hastighet är 330 kilometer i timmen. Homologeringstesterna är planerade att genomföras i flera veckor på höghastighetslinjen Madrid-Galicien, även om de skulle kunna utvidgas till andra delar av järnvägsnätet i Spanien i ett senare skede.

Tack vare sin kapacitet kommer Talgo Avril att kunna användas på praktiskt taget hela det iberiska elektrifierade järnvägsnätet liksom i internationella förbindelser mellan Spanien och Frankrike.