Spanien: FGC vill bromsa Corona med "tystnadens tåg"

Tystnadens tåg bidrar, enligt ATM, till "positiv stämning under resan. För att uppnå tystnaden uppmanas passagerarna också till att skruva ner volymen i sina mobiltelefoner även när de använder hörlurar. Foto: Kredit: ACN

Katalanska tågoperatören Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) har infört så kallade "Tren del Silenci" (tystnadens tåg), där passagerarna uppmanas att vara tysta under resan för att undvika spridning av Coronainfektionen.

På FGC tåg på linjerna Barcelona - Vallès, Llobregat - Anoia och Lleida - la Pobla, ska passagerna undvika samtal med andra människor och minska social interaktion till minimum.

Denna rekommendation riktas till alla resenärer. Man ber dem att visa solidaritet och uppmanar dem att behandla andra passagerare med respekt. 

Den som har åkt tåg i Spanien, vet att det kan bli ganska högljutt ibland. Detta ligger i spanska språkets snabba intonation med många korta ord. 

Inom ramen för de nuvarande rekommendationerna från ATM (Autoritat del Transport Metropolità), som går ut på att alla bör resa med en rent munskydd och därför ska man inte hellar äta eller dricka under resan.