Virgin Hyperloops kapsel körde passagerare för första gången

Virgin Hyperloop-passagerare Josh Giegel och Sara Luchian. Foto: VIRGIN HYPERLOOP

Virgin Hyperloop genomförde nyligen den första åkturen med passagerare på företagets testbana i Las Vegas, men det kommer att dröja flera år innan allmänheten potentiellt kan åka med en höghastighetsresa sittande i en hyperloopkapsel.

Hyperloop är ett transportsystem där människor reser i ett kapselliknande fordon genom ett vakuumrör med hastigheter upp till 600 km/h. Virgins system använder magnetisk levitation, ungefär på samma sätt som den tillämpas i avancerade höghastighetståg i Japan och Kina.

Magnetisk levitation lyfter ett järnvägsfordon över ett spår, eftersom magneterna som poler skjuter kapseln uppåt så att det svävar. Magneterna driver och skjuter fordonet framåt, Magnetisk svävning har använts i vissa tågsystem sedan 1970-talet.

Virgin Hyperloop's bemannade pod nådde bara 100 km/h på banan, enligt företaget, snarare än de 600 km/ tim som hyperloop-grundaren Elon Musk, länge har lovat. Virgin Hyperloop säger att testbanan är 500 meter lång, vilket begränsar accelerationen på sträckan.

Virgin Hyperloop-chefen ser testet som en viktig milstolpe och ett steg mot kommersialisering av hyperloop-teknik.

Josh Giegel, Virgin Hyperloops teknikchef och Sara Luchian, chef för passagerarupplevelse, genomförde den första åkturen. De satt inne i Virgin Hyperloops två-personers pod, som har utrustats med säkerhetsbälten, plyschstolar och små fönster.

Giegel berättade för CNN Business att hyperloop-kapseln kan resa med flygplanets hastighet men med en bråkdel av dess energiförbrukning.

Se videon: https://edition.cnn.com/2020/11/08/tech/virgin-hyperloop-passengers/index.html