Lettland och Estland ansluter sig till Rail Freight Corridor 8

Rail Freight Corridor 8 har utökats till Riga och Tallinn. Arkivbild

Lettland och Estland har formellt anslutit sig till den Nordsjö-Baltiska järnvägskorridoren nästan fem år efter att korridoren ursprungligen etablerades i november 2015. Tidigare stoppade korridoren i Kaunas i Litauen och har nu utökats till Riga och Tallinn.

Korridorstyrningsledningen har utvidgats med representanter från transportministerierna i Lettland och Estland i direktionen. Lettiska infrastrukturförvaltaren VAS Latvijas Dzelzceļš, dess estniska motsvarighet AS Eesti Raudtee och det lettiska organet för kapacitetstilldelning AS LatRailNet har alla gått med i korridorstyrelsen.

Enligt ledningskontoret för korridor 8, som är baserat i Warszawa och samordnas av den polska infrastrukturförvaltaren kommer gränssnittet mellan standard och bredspår, tillsammans med Lettlands och Estlands strategiska läge, att bidra till en bättre anslutning av Europeiska unionen med öst och Asien.

Korridoren kommer att öppna fler multimodala transportalternativ från de baltiska hamnarna i Ventspils, Liepāja, Paldiski, Muuga och Sillamäe till det europeiska inlandet och hamnen i Antweren, Rotterdam, Amsterdam, Wilhelmshaven, Bremerhaven och Hamburg.

Den Nordsjö-Baltiska järnvägskorridoren täcker nu mer än 8 000 ruttkilometer som går genom åtta medlemsstater. Stambanan öst-väst förbinder Nordsjöhamnarna till gränsen mellan Polen och Vitryssland vid Terespol via Aachen, Hannover, Magdeburg, Berlin och Warszawa. En gren går söderut från Magdeburg till Praha via Dresden, med en sidolinje från Falkenberg till Wrocław och Katowice. Den norra filialen från Warszawa betjänar Kaunas, Riga och Tallinn.